5 מיתוסים על מכתב מקדים: מה נכון ומה לא?

הגיע הזמן שכולנו נודה בזה- אף אחד לא אוהב מכתבים מקדימים. אם היינו מבצעים עכשיו סקר פופולאריות בנוגע לחיפוש עבודה (או עובדים), המכתב המקדים היה מגיע לאחד המקומות האחרונים ברשימה. כן, גם של המעסיקים וגם של מחפשי העבודה.

למעשה, חיפוש זריז בגוגל יגלה לכם שבדיוק על זה נעשו לא מעט סקרים ברחבי העולם, המשותף לכולם הוא השורה התחתונה, שאנחנו תיכף נגיע גם אליה. בינתיים נסתפק בתחושת הבטן שמכתב נלווה או מקדים, תקראו לזה איך שאתם רוצים, הוא עוד מטלה שהמועמדים צריכים לבצע, עוד טקסט שהם צריכים לכתוב ועוד זמן שהם צריכים להשקיע. אבל האם יש בכלל סיבה לטרוח? האם מישהו בכלל קורא מכתבים נלווים או שמא התועלת בכך מפוקפקת ולכן זה בזבוז זמן משווע? ואם כן, אז איך עושים את זה נכון?

החלטנו לעשות לכם קצת סדר בעניינים, הנה 5 מיתוסים על מכתב מקדים, חלקם נכונים וחלקם פחות:

1 - אף אחד לא קורא את המכתב הנלווה ​

אז נכון או לא נכון? די נכון… המכנה המשותף של הסקרים בנושא הזה הוא המסקנה שרוב המעסיקים אינם קוראים את המכתב הנלווה. ב- 2009 נעשה סקר שהשתתפו בו 2000 מגייסים, אנשי מש”א ומנהלים והתפרסם באתר Fortune. כבר אז התברר ש 90% מתעלמים מהמכתב הנלווה וש 97% מחליטים אם לזמן מועמד לראיון או שלא, רק על פי קורות החיים. העניין הוא שכל זה איננו תקף אם במודעת הדרושים, או בתהליך הגשת המועמדות באתר החברה המועמדים מתבקשים באופן ברור לצרף מכתב נלווה. במקרה כזה, אין הרבה ברירות וחייבים להגיש מועמדות בצירוף המכתב.

2 - מספיק לכתוב מכתב נלווה אחד​

ממש לא נכון וזוהי הטעות הקריטית ביותר בנוגע למכתבים נלווים… – ההנחה הזו שכמו בבגדים, גם במכתבים מקדימים יש דבר כזה שנקרא One Size. אז לא, אתם לא יכולים להשתמש באותו מכתב נלווה שכתבתם לפני חודש עבור חברה אחרת ובטח ובטח שלא יכולים להסתפק בכתיבת מכתב גנרי שאותו תשלחו יחד עם הקו”ח ללא קשר למשרה או לחברה שאתם פונים אליה. כל העניין במכתב נלווה הוא הדגשת הקשר שביניכם לבין התפקיד הספציפי שאתם פונים אליו.

3 - המכתב הנלווה הוא בסך הכל חזרה על קורות החיים​

לא נכון! הנה לכם הסיבה העיקרית שבגללה מעסיקים הפסיקו לקרוא מכתבים נלווים- הם פשוט משעממים! כשהתוכן במכתב הנלווה הוא העתקה של חלקים שלמים מתוך קורות החיים, הוא מפספס את המטרה ובאמת שזה בזבוז זמן לקרוא אותו. במקום לחזור על הטקסט שגם ככה מופיע בקורות החיים, חשבו איזה מידע חשוב אתם יכולים להוסיף למה שכבר כתוב בקורות החיים. התייחסו למכתב הנלווה כהזדמנות נוספת להציג את עצמכם ואת ההתאמה שלכם לתפקיד.

4 - המכתב הנלווה הוא על המועמד​

פעם שלישית גלידה… כי גם זה לא נכון. התפקיד שאתם פונים אליו קיים משום שלמעסיק יש צורך כלשהו, על כן, מה שמעניין את המעסיק זה האם אתם מסוגלים למלא את הצורך הזה. אז בעוד שקורות החיים שלכם הם על עצמכם, המכתב הנלווה הוא לא… למעשה, המכתב הנלווה צריך להתמקד דווקא במעסיק, במה שהוא צריך ובאופן שבו אתם עונים על הצרכים שלו.

5 - קצר וקולע​

נכון בהחלט! מכתב נלווה צריך להיכתב קצר ולעניין. רוב המעסיקים יעדיפו לקרוא טקסטים קצרים של 4-5 שורות מקסימום, וכנראה שיימנעו מקריאת מגילות ארוכות. בנוסף לזה, הנה ההזדמנות שלכם לשקף למעסיק את היכולת שלכם להתנסח באופן מדוייק, להתרכז בעיקר ולא לגלוש לטפל.

ולסיום, הנה מסר אישי ממנהלת צוות רכזות הגיוס שלנו באמן: באמת שאתם לא חייבים לצרף מכתב נלווה לכל קורות חיים שאתם שולחים אלינו, אבל, אם אתם כבר מחליטים לעשות את זה אז לפחות תעשו את זה כמו שצריך: כתבו לנו במכתב לאיזה תפקיד אתם פונים, פרטו בקצרה למה לדעתכם אתם מתאימים לו ובבקשה תחדשו לנו קצת, אל תחזרו באותן המילים בדיוק על אותו התוכן שכבר כתבתם בקורות החיים ואל תשכחו לספר לנו כיצד אתם מתאימים לתפקיד גם בפן האישיותי. בהצלחה!

Accessibility Toolbar